Vrijdag 23 sept

Zaterdag 24 sept

Zondag 25 sept

18u: het lepelfeest opent zijn deuren.

8u: koffie staat klaar aan de lepelbar. Wie op zaterdagmorgen toekomt is welkom vanaf 8u.

8u: koffie klaar

Wie wil kan dus al vanaf vrijdagavond komen, zich installeren en een gezellige avond doorbrengen bij het kampvuur met een hapje en een drankje bij de lepelbar.

9u: officiƫle opening van het Vlaamse Lepelfeest!!!

8u30: ontbijt


9u30 -12u: SESSIE 1

9u30 - 12u : SESSIE 3


12u Lunch

12u: Lunch


13u30 - 16u: SESSIE 2

13u30 - 16u: SESSIE 4 


16u: Verse kampvuurwafels

16u: Afsluitmoment en groepsfoto


17u: DE BLOK

16u30: Opruimen


18u: Diner19u: Bar en kampvuur en avondanimo


Extra activiteiten

Lepelsnijden: naast de sessies kan iedereen natuurlijk ook wat snijden. Er zal hout genoeg zijn en verschillende soorten!


DE BLOK: enkele docenten demonstreren zij aan zij  in 30 minuten hoe ze een lepel maken. Ze krijgen elk een blok vers hout en een kapblok. Als de tijd op is kiezen jullie allemaal samen wie de leukste, beste of mooiste lepel heeft gemaakt. De winnaar krijgt de bloktrofee meer naar huis voor 1 jaar en mag volgend jaar zijn titel verdedigen. Een leerrijke, spannende en niet zo heel serieuze wedstrijd.


Lepelshop: verschillende docenten zullen lepels meebrengen die te koop zullen zijn in de lepelshop. WIl je zelf ook lepels verkopen of andere crafty spullen, dan graag voorzien van een label met jouw naam en prijs. Best wat cash geld meebrengen als je een pareltje mee naar huis wil nemen.


Gereedschapshop: verschillende gereedschappen zullen te koop zijn in de shop. Van basismes tot meer exclusieve bijlen en andere leuke scherpe tools.


De lepelhoutquiz: Harald heeft ondertussen al een 50tal gelijkvormige eetlepels gemaakt uit telkens een andere houtsoort. Doe mee aan de quiz en win een van de mooie lepelprijzen (o.a. van Silky :-) )


Kampvuur en muziek: savonds gaan de vuren aan en opent de bar zijn andere deuren (deze met lekkere wijntjes en streekbieren). Genieten met een liveband op de achtergrond.


Overzicht Sessies

Lekker eten

De Sjampetter verzorgt 4 maaltijden voor ons op het Lepelfeest, het belooft alvast ook een smakelijk weekend te worden! (Alles is vegetarisch maar voor wie af en toe een stukje vlees nodig heeft zal onze bar ook nog wat voorzien) (www.sjampetter.be)


Het diner op zaterdag is alvast al bekend:

focaccia met zuiderse kruiden
shakshuka met groene kruiden
gegrilde ui en prei met ricotta
zoete aardappel wedges en look mayonaiseOp zaterdagnamiddag komt Peter Lemmens voor ons allemaal wafels bakken op kampvuur met natuurlijk slagroom er bij. Super vers en lekker!